Som sportfiskare ska man känna till gällande regler för sportfiske

Fiskeregler och priser

Det är viktigt att känna till vilka sportfiskeregler som gäller när man fiskar i våra vatten. För att du som sportfiskande gäst i området enkelt ska kunna ta del av våra regler så har vi sammanställt dessa i vår folder ”Regler för sportfiske”. Denna folder får du när du köper fiskekort hos våra ombud, men den går även att ladda ner här. I foldern finns även information om t ex. fiskekortspriser och var man får fiska med båt.

Ladda ner > Regler för sportfiske 2024

Vi har även en digital karta med information om och regler för alla våra fiskevatten, klicka på “dörren” till vänster i övre rubriken i kartan så öppnas kartans meny.

Här finns information om var du kan hyra båtar

Bra att veta:

Skogsbilvägar i området kan vara tillfälligt stängda under våren.

Köp Hotagenkortet:

Hotagenkortet kan du köpa hos de flesta boendeanläggningarna i området samt hos Handlarn i Rötviken, Valsjöbua i Valsjöbyn, Fahlströms Fiskecenter i Valsjöbyn, Lillholmsjö Gästgivaregård, Frendo i Föllinge samt Sportringen i Krokom. Fiskekort för enskilda fvo-områden finns att köpa hos butikerna  och de flesta boendeanläggningarna i området.

Du kan även köpa Hotagenkortet online > Ifiske

Du är viktig för oss i vårt miljöarbete

Vi är stolta och glada över vår fantastiska natur, och att vara rädd om vår värdefulla natur hoppas vi är en självklarhet för alla som vistas i Hotagsbygden och dess omgivningar. I det ligger också att inte skräpa ner och att ta vara på sina sopor på rätt sätt samt att ta hänsyn till vad Allemansrätten säger. Läs mer om hur du tar hand om dina sopor m.m. under ditt besök hos oss på Miljöarbete i Hotagsbygden