Paradiset för fiskefamiljer

C. Rörvattnet-Skogsjö fvo

Rörvattnet-Skogsjö fvo ligger i gränslandet mellan fjäll och skog, vilket skapar en inspirerande miljö för fiske och andra aktiviteter.

Området erbjuder bl a sjöfiske i Rörvattnet, Lillkingen och Storkingen, strömfiske i Ansättån och Grubbdalsån samt en mängd fiske i tjärnar både i skogslandet och nära fjällen som t ex Nedre lilla Stensjön. Från midsommar rekommenderas långdragsfiske eller fiske med streamer efter storöringar i Rörvattnet och Storkingen. Områdets tjärnar erbjuder trevligt spöfiske efter öring som t ex Bustadtjärn, Tallsjön, Skogsjön och Stortjärn. Ny båtplats för Lockringen finns utefter vägen till Ansättåns Canyon. För mer information se skylt vid infarten. Platsen är skyltad.

Här finns vatten för alla typer av fiskare; för den som vill ha en utmaning, för den som vill ha lugn och ro, för den som vill ha det enkla fisket eller vill att det ska nappa ofta.
Kortfiskesäljare och bevakare kan oftast tipsa om lämpliga vatten En riktig utmaning är fisket i Långtjärn (C7), där stora öringar på kilot och däröver ses vaka och hoppa i vattnet. Här är en del av utmaningen att hitta det rätta betet för dagen; mask, spinnare eller fluga? Vintertid är pimpelfiske efter röding på sjöarna Rörvattnet, Storkingen och Skogsjön en trevlig upplevelse, där chansen är stor att få en riktigt fin röding på kroken.

De flesta vattnen inom området når man lätt via skogsbilvägar. Tack vare den stora mängden vatten behöver man sällan trängas med andra. Vid många av vattnen finns det vindskydd och grillplatser. Informationstavlor och markerade stigar leder fiskaren rätt inom området.

Nätfiskekort Bergsjön och utterfiskekort på Storkingen. Nätfiskekort Bergsjön 100 kr/dygn och båtlag Nätstickan ska vara märkt med fiskekortsnumret. Max 5 nät med största maxstorlek 38 mm (Nätläggningsförbud under tiden 10/9-30/9). Utterfiskekort Storkingen 100 kr/dygn och utter/båtlag under tiden 1/8-31/8 OBS! För fiske från spö vid samma tillfälle krävs vanligt fiskekort. Rörvattnets Stugby säljer nät- och utterfiskekorten samt hyr ut båtar för Bergsjön.

Ett vatten för utmanaren: En riktig utmaning är fisket i Långtjärn, där man kan se stora öringar på kilot och däröver vaka och hoppa i vattnet. Bäst fiske från midsommar och framåt. Här är en del av utmaningen att hitta det rätta betet för dagen; mask, spinnare eller fluga?

Ett vatten för fiskeflanören: Linntjärnarna, Spjuttjärn, Hanahögtjärn m fl. Bäst fiske 1 juli – 30 aug (spinn, fluga).

Ett vatten för den otålige: Stortjärn, Rundtjärn, Skogsjön, Tallsjön, Bustadtjärn m fl. Öringfiske sommartid (spinn, fluga.

Ett familjevatten: Forstjärn är ett vatten särskilt iordningställt för handikappade och barnfamiljer. Här finns tillgång till vindskydd med eldstad för korvgrillning, brygga och utedass. Vintertid är pimpelfiske efter röding på sjöarna Rörvattnet, Storkingen och Skogsjön en trevlig upplevelse, där chansen är stor att få en riktigt fin röding på kroken.

Se mer om vilka vatten som ingår i Rörvattnet-Skogsjö fvo i vår digitala karta. Här finns även information om och regler för alla våra fiskevatten. Klicka på “dörren” till vänster i övre rubriken i kartan så öppnas kartans meny.

Du är viktig för oss i vårt miljöarbete

Vi är stolta och glada över vår fantastiska natur, och att vara rädd om den hoppas vi är en självklarhet för alla som vistas i Hotagsbygden och dess omgivningar. Vi uppmanar alla att ta vara på sina sopor på rätt sätt samt att ta hänsyn till vad Allemansrätten säger. Här har vi samlat information om miljöarbete i Hotagsbygden.