Endast naturprodukter

I Gunnarvattnets fiskevårdsområde finns vatten med naturbestånd av öring och röding i fjällnära miljö.

Gunnarvattnets fvo erbjuder sjöfiske i Gunnarvattnet och Rörsjön, strömfiske i Gunnarvattsån och fiske i tjärnar vid Hotagsfjällen. Rörsjön och Gunnarvattnet passar särskilt bra för flug- och spinnfiske efter öring. Här finns snabbväxande storöring.

I Gunnarvattnet är även pimpelfiske efter sik i december och början av januari ett trevligt fiskeäventyr, ofta med fina fångster av sik av god kvalitet och storlek, eller rödingfiske från båt strax efter islossningen. Stortjärn och Lilltjärn är lämpliga för mete av öring sommartid eller pimpelfiske av röding som kan nå vikter av några hekton. Områdets tjärnar bjuder på trevligt spöfiske efter öring, t ex Fisklösen, trots namnet en liten pärla och kommunens enda vatten där bara flugfiske är tillåtet. Lämplig fluga t ex en Europa 12.

Ett vatten för utmanaren: Storplutten – fiska i midsommartid med fluga, t.ex Superpuppa, efter grov röding (- 2 kg). Alternativt prova med en Gammarusimitation (stapelföda för rödingen).

Ett vatten för fiskeflanören: Bågavattsån mellan fjälltjärnarna – bäst fiske 1 juli – 30 aug (spinn, fluga).

Ett vatten för den otålige: Bodtjärn – öringfiske sommartid (spinn, fluga). Prova gärna en Streamer, grov öring fångas årligen. Gunnarvattnet – sik i december (gärna med en liten röd mormyska). Fiska i gryning och skymning. Ger mycket bra fångster.

Ett familjevatten: Gunnarvattnets utlopp eller Lilltjärn – öringfiske. Tillgång till vindskydd med eldstad för korvgrillning m.m. Spännande område för nattfiske med fluga.

Se mer om vilka vatten som ingår i Gunnarvattnets fvo i vår digitala karta. Här finns även information om och regler för alla våra fiskevatten. Klicka på “dörren” till vänster i övre rubriken i kartan så öppnas kartans meny.

Du är viktig för oss i vårt miljöarbete

Vi är stolta och glada över vår fantastiska natur, och att vara rädd om den hoppas vi är en självklarhet för alla som vistas i Hotagsbygden och dess omgivningar. Vi uppmanar alla att ta vara på sina sopor på rätt sätt samt att ta hänsyn till vad Allemansrätten säger. Här har vi samlat information om miljöarbete i Hotagsbygden.