Välkommen till Valsjöbyn

Med vacker utsikt över norska fjäll vid foten av Hotagsmassivet strax intill norska gränsen ligger Valsjöbyn

Mest känd är Valsjöbyn för sina fantastiska fiskevatten men här finns även mycket att hämta för den natur- eller kultur-intresserade eller den som bara vill ha vackra vyer och mycket livsutrymme omkring sig. I byn finns flera vattenfall. Rengsfallet är det största och det som vi är mest stolta över.

Minnesmärken från beredskapstiden under andra världskriget finns bl.a. i skansen Klintaberg. I Valsjöbyn ligger bygdens skola. Matbutik och flera företag finns också. Många i byn är mångsysslare. Turism kombineras ofta med annan verksamhet.

Hollywoodstjärnan Ann-Margret “Djuret“ har sina rötter i Valsjöbyn och det var här Kerstin Ekman hämtade inspiration till några av sina mest prisbelönta romaner; trilogin om Vargskinnet och Händelser vid vatten.

Blandningen av svenskt, norskt och samiskt gör att byn präglas av en intressant mångfald.

Aktuellt från Valsjöbyns Byalag:

Valsjöbyn
Valsjöbyn18/12/2018 @ 17:54
Ingen pubkväll i trettonhelgen!

Då vi har svårt att hitta någon som kan tänka sig vara ansvarig för en pubkväll, väljer vi att inte köra någon pubkväll i trettonhelgen. Förhoppningsvis kan vi få in intresserade för vidare pubkvällar. Så om du vill hjälpa till i byalagets arbete för trivsel i byn kan du gärna höra av dig till någon av oss i styrelsen.

Mvh
Styrelsen i Valsjöbyns byalag
Valsjöbyn
Valsjöbyn har lagt till 3 nya foton.04/08/2018 @ 14:07
Nu är vi igång! Varmt välkomna! 🍔🥗🍻🍷🎉😃
Valsjöbyn
Valsjöbyn20/03/2018 @ 14:02
Ikväll 20/3 kl 18 ska vi färdigställa lite på Varglyan efter vårt golvbyte. Har du tid och möjlighet så får du gärna komma och stödja arbetet för vår by!

Mvh
Valsjöbyns byalag