Välkommen till Valsjöbyn

Med vacker utsikt över norska fjäll vid foten av Hotagsmassivet strax intill norska gränsen ligger Valsjöbyn

Mest känd är Valsjöbyn för sina fantastiska fiskevatten men här finns även mycket att hämta för den natur- eller kultur-intresserade eller den som bara vill ha vackra vyer och mycket livsutrymme omkring sig. I byn finns flera vattenfall. Rengsfallet är det största och det som vi är mest stolta över.

Minnesmärken från beredskapstiden under andra världskriget finns bl.a. i skansen Klintaberg. I Valsjöbyn ligger bygdens skola. Matbutik och flera företag finns också. Många i byn är mångsysslare. Turism kombineras ofta med annan verksamhet.

Hollywoodstjärnan Ann-Margret “Djuret“ har sina rötter i Valsjöbyn och det var här Kerstin Ekman hämtade inspiration till några av sina mest prisbelönta romaner; trilogin om Vargskinnet och Händelser vid vatten.

Blandningen av svenskt, norskt och samiskt gör att byn präglas av en intressant mångfald.

Aktuellt från Valsjöbyns Byalag:

Valsjöbyn
Valsjöbyn04/08/2019 @ 20:04

Tusen tack till alla som besökte oss under helgens festivalsjöbyn! Fantastiskt roligt! Vi har nu packat ihop för detta år och laddar för fullt för nästa. Hoppas vi ses helgen den 31/7-1/8 2020! 🥂🍾🍻🍬🍭🍫🤩💃🏻🕺🏻

Valsjöbyn
Valsjöbyn03/08/2019 @ 16:41

Första pris i lotteriet gick till rosa lott nummer 56. Har du den och han gå hem. Hör av dig till oss och visa upp lotten så löser vi det.
Stort grattis!

Valsjöbyn
Valsjöbyn02/08/2019 @ 21:29

Kvällen har startat! 🍾🥂🍻🤩
Varmt välkomna!

Valsjöbyn
Load More