Hyr stuga hos Stilla Dagar

Vill du ha några dagars stillhet, lugn och ro? Kom då och hyr någon av våra stugor.

Villa Karin

Vill du bo lite bekvämare så erbjuder vi Villa Karin, en fräsch villa från 50-talet med fina detaljer från tiden. Den stugan hyr vi ut veckovis (lördag-lördag) från midsommar och till slutet av augusti, övriga tider på året efter önskemål.

I Villa Karin har vi bevarat en del av husets inre stil och inredning från 50-talet och vi hoppas du uppskattar ”resan tillbaka” medan du bor här hos oss. Huset byggdes 1956 av Fritz och Karin Johansson när de gick i pension efter ett liv som lanthandlare här i byn. Här bodde de sen resten av sitt liv utan att förändra inredning och möbler. De två var mycket nöjda med tillvaron och platsen och ville helst aldrig åka härifrån.

Villan har 2 sovrum med totalt 6 bäddar, vardagsrum, kök och badrum. Nybyggd inglasad altan. Grillplats vid ån. Bastu finns på gården och kan hyras i mån av tillgång, då den tillhör stuga Stillheten.

Stuga Stillheten

En enklare stuga för två personer men med ett vackert läge alldeles för sig själv några meter från Lockringsån ute på vårt näs.

Egentligen skulle stugan heta Enkelheten, för här prisar vi enkelhetens lov. Här finns det rinnande vattnet i ån, vid nöd gäller utedass och duschar gör man i vår utedusch efter att man själv värmt sitt vatten i den stora vattenkokaren eller tar en bastu, som för den modige kan avslutas med ett dopp i ån.

Din mat lagar du på en elplatta i stugan eller grillar vid grillplatsen nere vid bryggan och diskar gör man i det närliggande lilla diskrummet. Stugan är även utrustad med kylskåp och vattenkokare.

Vill du ha lite aktiviteter så är det naturen som gäller t.ex. fiska, gå på vandring, besöka några av våra vattenfall, ta en tur ut på sjön med rodd/motorbåt eller kanot. Eller varför inte bara varva ned och göra ingenting, studera det rinnande vattnet i ån och kanske invänta sig själv, som man för länge sen ”sprungit ifrån”. Här finns det ingen TV och wifi som stör så här finns det äntligen tid att njuta av en bra bok, en brasa eller varför inte ta med en kär vän och äntligen få tid till det fördjupade samtalet när ingenting stör. Vackra morgnar finns det inget bättre än att ta sitt morgonkaffe ute på bryggan. (Wifi finns tillgängligt på gården.)

OBS! P.g.a allergirisken, kan vi tyvärr inte ha hundar som gäster i stugorna.

Vi hjälper gärna till om du undrar över något och vill ha tips och information.

Båtar finns att hyra i många sjöar och vi har båtar för uthyrning i Hotagssjön

Vi kan även erbjuda guidade (fiske-)turer på Hotagssjön

Priser

Villa Karin 1 dygn 700 kr, 1 vecka 4 200 kr

Stuga Stillheten 1 dygn 450 kr, 1 vecka 2 700 kr

Båt inkl. motor 200 kr/dygn + bensinkostnad

Vill du hyra eller veta mer om våra stugor, ring eller skicka oss ett mail

Läs mer om Hotagsbygden och Hotagenkortet – ett vildmarksfiske med över 100 öring- och rödingvatten samlat på ett fiskekort.

Som gäst i Hotagsbygden är du viktig för oss i vårt miljöarbete!

Vi är stolta och glada över vår fantastiska natur, och att vara rädd om den hoppas vi är en självklarhet för alla som vistas i Hotagsbygden och dess omgivningar. Vi uppmanar alla att ta vara på sina sopor på rätt sätt samt att ta hänsyn till vad Allemansrätten säger. Här finns information om miljöarbete i Hotagsbygden.