Välkommen till oss och vår plats som vi kallar Stilla Dagar

Här går dagarna i ett lugnare tempo. Vi börjar varje morgon vid brasan med en kopp kaffe och en stund av stillhet innan vi sätter igång med dagen.

Tiden går fort när man har roligt och fast det känns som igår så var det 2003 som vi tog steget att flytta hit, till denna lilla underbara ”glesbygdshåla” vid fjällens fot för att få lite lugn i tillvaron.

Vi hade också upptäckt att den fastighet vi tidigare köpt för fritidsboende var ett litet paradis där vi kände att här ville vi bo.

Här finns det liv med stillhet vi vill leva långt ifrån det vanliga samhällets hets, stress och “galenskap”.

Våga ta steget

Innan vi vågade ta steget att flytta hit pratade vi mycket om ”Var det verkligen så här vi hade tänkt oss vårt liv?” Och varje gång blev svaret ”Nej” och vi insåg att här behövdes förändring, men hur?

Men nu, många år senare, kan vi konstatera att vi lyckades. Vi vågade kliva av ekorrhjulet vi satt fast i. Vi gav oss själva möjligheten att börja om, tack vare att vi vågade flytta ut till yttersta glesbygd. Detta blev vår välsignelse! Här behöver vi inte springa fort varje dag för att fylla vår plånbok, för här är mycket av det som har ett värde gratis. Därför är det en sådan otrolig lisa för kropp och själ att bo där vi bor. Vi har jakten och fisket inpå knutarna och vi har tid att fylla frysen med bär och svamp.

Det här hade inte varit möjligt om vi inte hamnat här, i glesbygdernas glesbygd, med tid och möjlighet att börja reflektera. Att bli en del av naturen, se dess stillhet och rytm och förstå den. Och det är vi otroligt TACKSAMMA över!

Rynkor och skavanker

Huset vi bor i är en gammal dam. Hon har lite rynkor och skavanker. Hon gillar inte det moderna, det nytillverkade, då trilskas hon och blir lite omedgörlig. Hon är byggd som mataffär och bageri och stod klar 1901. År 1998 blev hon vår.

Fem år senare flyttade vi in permanent för det gick inte motstå hennes charm. Sen dess har vi med kärlek förbättrat hennes ”kläder, skor och hatt”. Även det inre har vi renoverat, men eftersom hon är en riktig ”pärlspontsmadam”, så har hon varit lite svår att ha att göra med när vi ”diskuterat” inre åtgärder. Men med lock och pock och mycket list (i dubbel mening) har hon sakta men säkert tagit emot och älskat våra förbättringar. T.ex. har gamla dörrar som inte behövts ändå fått bli kvar, men nu som en ny del i inredningen.

Det som idag är vårt kök var från början handelsbod och i vårt vardagsrum har det bakats mycket bröd. Det kanske är allt brödbak som gör att huset har en sådan god känsla. Man känner dess stillhet och varma, vänliga ”själ”. Här är det lätt att trivas, vilket gör att vi helst inte vill vara någon annanstans än i hennes närhet.

Hela familjen älskar det här huset och det älskar oss. Vi lever numera i stor symbios med varandra, huset och vi. Det har lärt oss så mycket om oss själva. Det har lärt oss att se det vackra i det enkla. Det har gett oss lugn och mycket glädje. Det är vårt HEM!

Stuguthyrning

På vår gård har vi också två hus som vi hyr ut; Villa Karin och Stuga Stillheten. Läs mer om våra stugor.

Välkommen till några dagar i lugn och ro med mycket uteliv, fiske och ”skogsbad” hos oss!

 

Läs mer om och Hotagsbygden och Hotagenkortet – ett vildmarksfiske med över 100 öring- och rödingvatten samlat på ett fiskekort.